вторник, март 17, 2009

Дневни прогнози Forex -1- 17.03.2009


За момента пазара запазва консолидация с лек превес на еврото въпреки, че тренда продължава да бъде възходящ в полза на зелените пари. За движението на котировките и за евентуален пробив на ключовите нива 1.3046 в подкрепа на единната валута и 1.2952 в подкрепа на долара ще повлияят данните от Еврозоната, които ще дадат сериозна предпоставка за евентуален пробив на ключови съпротиви и подкрепи и данните за началното жилищно строителство от САЩ, които най-вероятно ще покажат 455К спрямо 466К, разрешителните за строеж като очакванията са за слаба промяна от преходния месец и нов натиск за долара. Изявлението на президента на ЕЦБ, Жан Клод Трише по късно през деня ще даде яснота за евентуално ново понижение на лихвените ставки в близките дни или за промяна на цялостната монетарна политика която изключва нова корекция с цел да се запазят сегашните нива на еврото.


Лирата губи позиции в началото на Европейката борсова сесия след като липсата на важни икономически данни от Острова карат инвеститорите да бъдат предпазливи и да залагат на стабилния напоследък долар. Цената прави опит за пробив на подкрепата на възходящият тренд и, ако котировките трайно се запазят в тези нива под възходящият ценови канал ние смятане, че едно движение в полза на зелените пари ще насочи цената към подкрепата 1.3906, ако обаче трейдърите заложат отново на Британската валута продължаването на възходящият тренд ще бъде на лице и съпротивата 1.4228 ще бъде цел пред валутната двойка в средно срочен план.


Долара прави опит за траен пробив спрямо йената след като през последните дни валутната двойка се търгуваше в тесни граници. Ако пробива 98.66 се затвърди то долара вероятно ще доминира през цялата седмица, но според нашите очаквания поскъпването е краткотрайно след като редицата данни които ще бъдат изнесени от САЩ ще попречат за по трайна корекция в полза на долара заради сигурността която търсят пазарните участници по време на новини и ще доведат котировките до нова консолидация и запазване на търговията в тесни граници.




Валутната двойка долар/швейцарски франк продължава да консолидира, като нашите очаквания са насочени към пробив на съпротивата 1.1919 заради несигурността на Европейската валута напоследък и заради мерките които бяха взети от страна на Швейцарското правителство за контролиране на поскъпването на местната валута.


Няма коментари:

Публикуване на коментар