вторник, март 24, 2009

Дневни прогнози Forex -1- 24.03.2009


Валутната двойка евро/долар запазва рейнджова си конфигурация след началото на Европейската борсова сесия. Нашите очаквания продължават да сочат разнопосочна търговия с лек превес на единната валута заради стабилността и напоследък. Но е много възможна и лека корекция в подкрепа на зелените пари до 1.3485 в краткосрочен план, но опасенията на трейдърите вероятно ще натежат и опасността от прекомерното печатане на валутни активи от страна на САЩ ще накара инвеститорите да потърсят друга алтернатива предвид ситуацията пред Американската икономика и ще насочат котировките в подкрепа на Единната валута до нов тест на съпротивата 1.3741.



Лирата от своя страна запазва възходящата тенденция спрямо долара като за продължаването на тази тенденция ще изиграе важна роля движението при валутната двойка евро/долар. За началото на тази седмица очакванията са ни насочени към ново доверие от страна на инвеститорите спрямо стерлинга и достигане до съпротивата 1.4720, след като подкрепата 1.4152 изглежда все още далечна пред цената и след като привлекателността на долара като сигурна инвестиция намаля като цяло. Въпреки несигурността около зелените пари очакваме риск апетита на пазарните участници да се усили и цената да се насочи в подкрепа на зелените пари до краткосрочното ниво 1.4651. Редицата данни които ще бъдат изнесени от Великобритания за индекса на потребителските цени ще определят настроенията на инвеститорите през днешният ден.


Йената продължава да губи позиции след като риск апетита на пазарните участници и стремежа за бързи печалби се засилва. Краткосрочната тенденция остава в подкрепа на долара след като цената продължава да се движи във възходящият ценови канал. При пробив на някоя от границите на тренда цената ще определи своята посока в средно срочен план. Нашите прогнози за днес са насочени към достигане и тест на съпротивата 99.08 след което връщане на котировките в полза на Японската валута в краткосрочен план.



Швейцарският франк продължава да тества подкрепата 1.1161 като при пробив ще се отвори нова цел за поскъпване на Европейската валута и цената ще затвърди низходящата тенденция, но според нашите прогнози това е малко вероятно и зелените пари ще се опитат да напреднат поне до 1.1344 в началото на Европейската борсова сесия. Подкрепа на долара ще дадат и повишенията на Американските индекси в следствие на спасителните планове които бяха предприети от правителството на САЩ и негативните мнения на инвеститорите, че ако франка стане прекалено скъп и запази текущите си нива, може да бъде предприето ново регулиране на курса от страна на Швейцарското правителство с цел избягване на инфлацията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар