сряда, март 25, 2009

Дневни прогнози Forex -1- 25/03/2009


Валутната двойка евро/долар запазва райнджовата си конфигурация и към момента се търгува в долната граница на консолидацията. Очакванията ни за началото на Европейската борсова сесия са насочени към поскъпване на обединената валута към горната граница в зоната около 1.3741, породено от спекулациите за евентуални позитивни данни от Италия и Германия. Стойности оправдаващи прогнозите за спад в икономическите показатели или по-лоши от очакваното ще доведат до изтеглене на печалби и поскъпване на щатската валута до 1.3414 като при евентуален пробив на това ключово ниво пред цената ще се отвори цел за поскъпване 1.3148. Излизането на котировките от образуваните тесни граници на търговия ще определи и тяхната бъдеща посока.


Лирата направи корекция спрямо щатския долар намирайки подкрепа на вчерашното дъно 1.4630 определяйки го като ключово за днешната посока на търговия. Данните за CBI продажбите на дребно се очаква да се влошат което ще подложи стерлинга на натиск от страна на долара и ще насочи котировките към низходящата тенденция. При този сценарий очакванията ни са свързани с поевтиняване на Британската лира към зоната около 1.4390 и заради пробива който направи валутната двойка на възходящият ценови канал. В обратния вариант, ако данните покажат неочаквано подобрение ще бъде тестван вчерашния връх с потенциал за преодоляването му, ако бъде получена подкрепа и от възходящо движение при валутната двойка евро/долар.






Долара продължава да губи позиции спрямо йената след като риск апетита на пазарните участници и стремежа за бързи печалби се засилва. Краткосрочната тенденция е в подкрепа на йената след като цената направи пробив на възходящият ценови канал. При пробив на някоя от ключовите технически граници валутната двойка ще определи своята посока в средно срочен план. Нашите прогнози за днес са насочени към достигане и тест на подкрепата 95.83 след което връщане на котировките в полза на Американският долар до тест на долната граница на низходящият ценови канал след което нов подкрепа за Японската валута и затвърждаване на тенденцията за поевтиняване на зелените пари като цяло.





Днес очакваме тест на горната граница от 1.1344 при валутната двойка долар/швейцарски франк поради липсата на икономически данни от Швейцария, движението на котировките ще се влияят основно от посоката на еврото и лирата. В случай на изтегляне на печалби при двете валути и имайки в предвид желаното от Швейцарската банка обезценяване на националната валута подкрепяме поскъпване на долара, но в обратният вариант ако Европейската валута продължи да тества подкрепата 1.1161 и цената направи траен пробив ще се отвори нова цел за поскъпване на котировките и низходящата тенденция ще бъде затвърдена, но според нашите прогнози това е малко вероятно


Няма коментари:

Публикуване на коментар