четвъртък, март 19, 2009

Дневни прогнози Forex 19.03.2009


Цената при валутната двойка евро/долар се запазва в тесни граници след рязкото поскъпване на единната валута, часове след като стана ясно, че Американският Федерален резерв е готов да налее още 1 трлн. долара в кредитните институции. Това ще стане чрез изкупуването на дългосрочни правителствени облигации на стойност до 300 млрд. долара и придобиване на гарантирани от Fannie Mae и Freddie Mac ипотечни книжа за още 700 млрд. долара. В средно срочен план очакваме фундаменталният натиск върху зелените пари да се засили и котировките да продължат във възходяща посока до съпротивата 1.3533. Единствената добра новина която може да даде краткосрочна подкрепа на зелените пари до 1.3409 по късно през деня е очакваното намаление на молбите за помощи за безработни, но това едва ли ще бъде новината която би тласнала котировките към промяна на тренда.





Лирата от своя страна запазва възходящата тенденция спрямо долара повлияна от несигурността около мерките предприети от страна на правителството на САЩ за радикални промени на финансовата политика. Данните които бяха представени от страна на Великобритания също дадоха необходимата подкрепа на лирата като насочиха котировките към съпротивата 1.4333, която при пробив ще окаже трайно влияние за по нататъшното движение на валутната двойка. Подкрепа на зелените пари единствено могат да окажат данните, които ще бъдат изнесени по късно през деня от САЩ, като краткосрочната подкрепа пред цената няма да повлияе на трайното определяне на тренда.




Валутната двойка долар/йена запазва консолидация след като Японската валута направи тест на нивото на подкрепа 95.25, но то се оказа съпротива която може би ще насочи цената към пробив на низходящият тренд в краткосрочен план и ще възвърне част от загубените позиции на долара по време на Азиатската борсова сесия. В случай че възхода на Американската валута и пробива на горната граница на низходящият ценови канал се затвърди следващата цел пред цената ще бъде съпротивата 99.07, но в обратният вариант несигурност индикирана от страна на Американското правителство и пробив на подкрепата 95.25, зелените пари ще бъдат подложени на нови разпродажби.








Швейцарският франк продължава да тества подкрепата 1.1370 като при пробив ще се отвори нова цел за поскъпване на Европейската валута, но според нашите прогнози това е малко вероятно и зелените пари ще се опитат да напреднат до 1.1685 след изнасянето на данните от САЩ, след като инвеститорите се опасяват, че ако франка стане прекалено скъп и запази текущите си нива, може да бъде предприето ново регулиране на курса от страна на Швейцарското правителство с цел избягване на инфлацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар