сряда, април 01, 2009

Дневни прогнози Forex - 01/04/2009

Двойката е в консолидация за последните няколко часа в очакване на PMI от Еврозоната и данните за безработицата в 12:00. Едночасовия стохастичен индикатор е в ектремните си стойности за откриване на дълги позиции в полза на еврото. Цената се намира в зоните между „buy” и „sell” и нашите очаквания са за изключително волатилна сесия, до момента в който видим какво е нивото на безработицата в ЕС. Ако нивата се запазят в рамките на 8.3%, еврото трябва да продължи възходящия си тренд и да навлезе в зоната за „покупки” при нива 1.3250/1.3280 и при пробив над 1.3300 да тества съпротивата на 1.3440.




Паунд/Долар е консолдация в зоната на 1.4300. Индекс PMI в сферата на производството от Великобритания, който очакваме да излезе в 11:30 ще хвърли повече свтлина за състоянието на английската икономика и може да определи тренда за деня при двойката. Паунда излезе от зоната за „покупки” и при липса на подкрепящи данни за него, можем да наблюдаваме краткосрочен спад до нивата на подкрепа от 1.4130. В късния следобед данните от САЩ допълнително могат да притиснат паунда и да го придвижат към зоната за „продажба” под подкрепата на 1.4110.




Йената отстъпи от 99.40 и си изгражда солидна база на подкрепа в зоната на 98.53/98.84. След данните от Япония за Производствения Индекс тази сутрин, двойката се придържа все още в зоната за „покупки”. Едночасовата MACD хистограма е на нулевата линия и няма определен тренд за следващите няколко часа. В следобедните часове, когато идват данните от САЩ за продажбите на новопостроени жилища и разходите за строителство, можем да очакваме някаква посока за движение при двойката. При неразминаващи се с предварителните очаквания новини, йената мооже отново да тества съпротивата на 99.40 и при пробив, лесно да премини границата на 100.00 йени за един щатски долар.



След съвпадението на вчерашните ни прогнози за откриване на дълги позиции, ако CHF достигне нива под1.1380, същата тенденция се запазва и днес. Франка навлиза в зоната за „покупки” подкрепян и от едночасовия стохастичен индикатор. В 10:30 са данните за Индекс PMI в сферата на производството от Швейцария и при липсата на изненади, двойката ще тества 1.1490 и лесен пробив над тези нива ще затвърди възходящия тренд на долара срещу франка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар