петък, април 03, 2009

Дневни прогнози Forex - 03/04/2009



Двойката евро/долар запази рейнджовата си търговия установена в границите между 1.3415 / 1.3495, като очакваме вяла търговия през европейската сесия имайки в предвид очакваните данни за заетостта в неселскостопанския сектор на САЩ по-късно днес. От икономическият календар за днес интерес ще предизвикат показателите за PMI индексите на Италия, Франция, Германия, и на Евро зоната като цяло. Очакваме те да се запазят непроменени спрямо предходния месец и котировките при двойката да останат във формиралия се сутрешен рейндж. Силно раздвижване на пазара ще предизвика релийза за nonfarm payrolls на САЩ с очакване при равнище от -650К спрямо -651К за предходния месец, а нивото на безработица: 8.5% спрямо предходните 8.1%. В следствие на релийзите ще наблюдаваме засилена пазарна волатилност.


След вчерашното рали на паунда спрямо долара, тази сутрин търговията протича в рейндж от около 70 пипса в очакване на релийзите от САЩ по-късно днес. Прогнозите ни за европейската сесия са насочени към търговия със сравнително ниски обеми и без рязка промяна в котировките на валутната двойка. Повишаване на динамиката на пазара ще предизвикат данните за индекса PMI с очаквана стойност от 43.6. Движение в полза на паунда вероятно няма да надвиши горната граница на консолидацията от 1.4777. След увеличаване на пазарните обеми и засилване на волатилността на пазара, следствие новините от САЩ, очакваме движението при двойката да достигне 1.4490.




Сутрешната търговията при тази двойка се запазва в зоната около нивата при 99.66. Тук също не се очаква сериозно раздвижване на котировките преди новините от САЩ в 15:30 днес. Търговията преди обяд, очакваме да се запази над диагоналната съпротива от 99.50 до нива 99.90. След публикуване на данните за заетостта и безработицата прогнозираме засилване на доларовите позиции и движението при тази двойка да достигне до 100.58, а при евентуално преодоляване на съпротивата ще има потвърждение за заемане на средносрочни “long” позиции.


Търгоеията при валутната двойка е вяла и с ниски обеми при и липсващо значимо търсене на швейцарски франкове, което доведе до минимално поевтиняване на европейските пари спрямо щатския долар, след вчерашното рязко поскъпване. Днес трейдърите вероятно ще останат пасивни в очакване на новините от САЩ в 15:30. В следствие на релийза очакваме разпродаване на закупените вчера франкове и движения на котировките до нивата около 1.1490.



Няма коментари:

Публикуване на коментар