четвъртък, април 09, 2009

Дневни прогнози - Forex 09/04/2009



Движението при валутната двойка евро/долар се запазва в тесни граници. Очакванията ни преди обяд са насочени към запазване на слаба пазарна волатилност въпреки, че данните от Германия ще покажат задълбочаване на рецесията в най-голямата европейска икономика. Възможна е лека корекция в полза на зелените пари, но дългосрочната картина ще бъде определена по късно през деня когато ще бъдат изнесени редица значими икономически данни. Графичните индикатори също са в подкрепа на нашите прогнози като до момента запазват неутрална територия. При по лоши релийзи от Еврозоната и несигурност индикирана от месечният бюлетин на ЕЦБ корекцията при валутната двойка ще бъде насочена към ключовата зона на подкрепа 1.3100.




Валутната двойка паунд/долар вероятно ще бъде най-волатилната през днешната европейска борсова сесия след като, Английската централна банка ще реши дали да предприеме ново редуциране на лихвените нива в страната или да предприеме по нетрадиционни мерки и стимули за икономиката си. Според нашите прогнози редукция няма да се осъществи, а ще бъде обявен радикален план за запазване на лихвата на текущото ниво 0,5% в комбинация с инжектирането на 75 млрд. британски лири в икономиката. По времето на изнасянето на всички данни пазара ще остане подвластен на спекулативни движения предизвикани от разнопосочните мнения на трейдърите, ако цената се насочи в подкрепа на стерлинга тест на съпротивата 1.4777 е много вероятен, но ако движението запази текущи нива цената ще се насочи рязко към подкрепата 1.4580.





Валутната двойка долар/йена запазва рейнджовата си търговия с леко преимущество на долара в началото на Европейската борсова сесия, като цената продължава да прави лек тест на ключовото ниво 100.24. Ново поскъпване в полза на азиатските пари при изнасянето на значимите данни от САЩ и Еврозоната и репатрирането на средства от страна на трейдърите с цел сигурност и подкрепа от задържането на цената под 7 и 14 периодната пълзяща средна, както и от понижаващите се стойности на техническите индикатори Stochastic Oscillator и MACD, ще фокусира целите пред валутната двойка в зоната на подкрепа 99.34.






Валутната двойка долар/швейцарски франк прави корекция на низходящото движение като очакванията са ни пробива на низходящият ценови канал и достигането на съпротивата 1.1517 да бъдат на лице след като бъдат изнесени серията значими данни и след като пазарните участници засилят рисковите си активи в полза на зелените пари. В подкрепа на това очакване и нови покупки се явяват повишаващите се стойности на индикатори Stochastic Oscillator и MACD, а потвърдителен сигнал за засилване на движението ще имаме след преодоляване на ключовата зона при 1.1505.


Няма коментари:

Публикуване на коментар