петък, март 20, 2009

Дневни прогнози Forex - 1 - 20.03.2009


Цената при валутната двойка евро/долар се запазва в тесни граници след като трейдърите започват да променят позиции те си в подкрепа на долара заради риск апетита за бързи печалби. Консолидацията е на лице и според нашите прогнози вероятността за резки движения в полза на дадена валута като се има в предвид и слабият икономически календар са минимални. При нова подкрепа за Европейската валута и нови разпродажби на зелени пари цената ще се опита да тества съпротивата 1.3735 и трайно да се запази над нея.




Лирата продължава да отстъпва позиции спрямо долара след като очакванията са, че редицата отчети, които ще бъдат изнесени в началото на следващата седмица от водещите институции ще натежат на местната валута като очакванията са инвеститорите отново да избягват паунда за сметка на висока доходност от страна на долара и котировките да се насочат към тест на подкрепата 1.4164.В обратният вариант обаче една корекция в полза на стерлинга подкрепена от подобрението на икономическите данни ще насочи котировките към 1.4598 в краткосрочен план.




Йената от своя страна продължава да запазва консолидация спрямо долара след пробива който направи цената на низходящият ценови канал. Очакванията са ни насочени към рязко поскъпване на зелените пари днес до 96.57, след като търсенето на алтернатива с цел сигурност вероятно ще бъде пренебрегнато от пазарните участници и те ще репатрират средства към Американската валута с цел спекулативна печалба в началото на следващата седмица.




Швейцарският франк продължава да тества подкрепата 1.1161 като при пробив ще се отвори нова цел за поскъпване на Европейската валута и цената ще затвърди низходящата тенденция, но според нашите прогнози това е малко вероятно и зелените пари ще се опитат да напреднат до 1.1466 преди изявлението на президента на ФЕД Бен Бернанке по късно през деня. Подкрепа на долара ще дадат и опасенията на инвеститорите, че ако франка стане прекалено скъп и запази текущите си нива, може да бъде предприето ново регулиране на курса от страна на Швейцарското правителство с цел избягване на инфлацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар