петък, март 20, 2009

Дневни прогнози Forex -2- 20.03.2009


Валутната двойка евро/долар продължава да се търгува в непосредствена близост до техническото ниво на съпротива 1.3735 като при вероятен пробив цената ще се насочи към най рязкото си поскъпване за една седмица от 24 години насам, тъй като инвеститорите продължават да се опасяват, че планът на Федералния резерв да изкупува дългосрочен държавен дълг ще навреди на най-ликвидната световна валута. Зелените пари загубиха 5,2% от стойността си, процент измерван от доларовия индекс, което ги насочва към най-голямата месечна загуба след 1985 година, когато големите икономики съгласуваха официално обезценяване на щатската валута. Според нашите прогнози обаче долара ще съумее да възвърне част от загубените си позиции при отварянето на Американската борсова сесия и ще направи тест на подкрепата 1.3419 в средно срочен план, след като беше потвърдена техническата формация двоен връх която дава основание да мислим за трайна корекция на тренда в полза на Американската валута.


Валутната двойка паунд/долар започва краткосрочна корекция в низходяща посока след като риск апетита на пазарните участници оказва натиск на Британската валута. Подкрепата 1.4164 изглежда все още далечна пред цената след като привлекателността на долара като сигурна инвестиция намаля като цяло, а само преди дни, в началото на месеца, той нарасна до тригодишен връх срещу останалите валути. В момента обаче е видно, че дългосрочните настроения на пазарните участници са за ново поевтиняваме на зелените пари след като светът ще бъде залят с ново напечатани Американски валутни активи, корекцията в полза на стерлинга ще бъде 1.4599.



Търговията при валутната двойка долар/йена се запазва в тесни граници близо до техническото ниво на подкрепа 93.57. Японската валута вероятно ще продължи да бъде търгувана основно на фона на рисковия апетит, като не очакваме Централната Банка да прави промени по текущите лихвени нива. В същото време, месец Март е краят на финансовата годината в Япония, което може да предизвика вълна от поскъпване на азиатските пари и продължаване на низходящият тренд. В подкрепа на долара в краткосрочен план важна роля може да изиграе изявлението на президента на ФЕД Бен Бернанке, но е малко вероятно обаче цената да се насочи към съпротивата 96.57.


Очакванията ни за днес при валутната двойка долар/швейцарски франк сочат за поскъпване на зелените пари преди изявлението на президента на ФЕД Бен Бернанке по късно през деня, като по време на важни икономически новини от САЩ пазарните участници отново ще предприемат репатриране на средства към Европейската валута и ще тласнат котировките към нов вероятен тест на подкрепата 1.1116.. Има голяма вероятност тенденция за краткосрочно поскъпване на долара спрямо всички основни валути да не пропусне и франка и цената краткосрочно да се насочи към съпротивата 1.1366 в краткосрочен план.



Няма коментари:

Публикуване на коментар