понеделник, март 23, 2009

Дневни прогнози Forex - 2 - 23.03.2009


Доларът започва краткосрочен възход спрямо единната валута след като пазарните участници засилиха рисковите активи преди изявлението на финансовият министър на САЩ в 14:45 българско време където правилството ще обяви публично си намерение да вложи между 75 и 100 милиарда долара в извънреден фонд, който ще партнира с частни инвеститори и ще изкупува невъзвращаеми от финансовата криза активи. Движението при валутната двойка се очаква да бъде в подкрепа на зелените пари и е много възможна корекция на цената до 1.3419 в краткосрочен план, но в обратния вариант прекомерното печатане на валутни активи от страна на САЩ ще накара инвеститорите да потърсят друга алтернатива предвид ситуацията пред Американската икономика и ще насочат котировките в подкрепа на Единната валута до тест на съпротивата 1.3738.



Стерлинга продължава да бъде под натиск от страна на зелените пари след като цената остава изцяло подвластна на движението на валутната двойка евро/долар. В подкрепа на лирата може да се очаква покупката на високодоходни активи от страна на трейдърите и намерението на Великобритания да не прибягва до увеличение на паричното предлагане за съживяване на икономиките си. Като цяло днешната тенденция е за временна корекция в полза на долара до 1.4391, но в зависимост от данните които ще бъдат обявени от САЩ и от риск апетита на пазарните участници цената трайно ще определи посоката си за тази седмица.


Йената продължава възхода си спрямо долара като при траен пробив на ключовото ниво 96.58 цената ще се насочи към продължителна корекция в полза на Японската валута. Ръста на Азиатските борсови индекси бяха в подкрепа на йената и търсенето на сигурност преди важни икономически новини от САЩ. Единствената новина която може да насочи валутната двойка долар/йена към низходяща корекция до 93.58 е новината, че Японската централна банка ще увеличи планираните покупки на държавни облигации.




Движението при валутната двойка долар/швейцарски франк остава стабилно и търговията продължава да се извършва в тесни граници. Търсенето на сигурност преди важни икономически данни от САЩ може да насочи котировките към подкрепата 1.1161 въпреки индикираните проблеми от страна на Швейцарското правителство. В обратния вариант подобряване на икономическите показатели в сектора на строителството и водещите индикатори в САЩ ще доведе до подкрепа на зелените пари до съпротивата 1.1462.

Няма коментари:

Публикуване на коментар